Sæt tegn

Mine elever prøvede i fredags denne aktivitet som jeg har lavet til dem med inspiration hentet fra www.opgaveskyen.dk. Mine opgaver er kun koncentreret om kommaer og store bogstaver.

Jeg har lavet aktiviteten til vores kommalektion, hvor det også skal være sjovt at blive en sand komma-mester! Derfor krydres undervisningen med bevægelse, samarbejde og ny læring – Bliver det bedre? 😉

Eleverne inddeles på små hold af tre personer. De skiftes til at løbe hen til deres seddel, som ligger på gulvet. (Den skal gerne være på en god afstand, så eleverne får brugt kroppen lidt) Man må kun sætte et tegn af gangen, så skal man tilbage til sit hold og give turen videre til den næste, som så løber afsted. I disse fem forskellige opgaver skal de sætte X, O, komma og rette store bogstaver. Der er et point for hvert tegn, der er sat rigtigt og et minuspoint ved hvert tegn, der er sat forkert. Det kan derfor være en fordel at rette (!) hvis man ser nogle tegn, der er sat forkert.
Når alle hold er færdige går man tilbage i klassen og retter fælles. Jeg plejer at smide teksten op på vores smartboard. Så sætter jeg tegnene på tavlen, hvor alle følger med og på ‘rettesiden’ til alle opgaverne noterer eleverne selv. Til sidst har eleverne et godt billede af, hvor de skal øve mere på, og hvad de er ved at være rigtig gode til. Holdet med flest point vinder selvfølgelig 🙂

Jeg har lamineret siderne og givet eleverne en whiteboardtusch, så kan de bruges igen og igen! 🙂

Find opgaverne under ‘dansk på mellemtrinnet’, ‘grammatik og ordklasser’ og komma – Eller under brain-breaks.

God fornøjelse!

Indlæg oprettet 25

4 tanker om “Sæt tegn

 1. Hej Cathrine..
  Du er virkelig dygtig.
  Sikke nogle fine materialer, du har lavet.
  Jeg har lige downloadet kommaregler og de to forskellige kommaspil.
  Er der nogle steder, hvor “ brugsanvisningen” kan printes også?
  Vh. Randi

  1. Ja, mine elever har været på fem forskellige hold, så jeg har taget fem kopier af den samme opgave, lamineret dem og udstyret eleverne med hver deres whiteboardtusch 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen