Brain-breaks


I dette skoleår har jeg haft et særligt fokus på brain-breaks, og hvorfor så det?
Jeg var simpelthen blevet for ringe til at få bevægelse ind i mine timer.. Ganske enkelt. Jeg gjorde det derfor til et vigtigt fokuspunkt for mig i min undervisning efter sommerferien. Jeg tog på shopping, og købte nogle sjove ting, som skulle bruges til det, så jeg vidste det ville blive taget godt imod i klassen. Jeg var blandt andet i IKEA og købe deres hjul med tallene fra 1-24 og forbi en hjemmeside, hvor jeg fandt en harmonikamappe med 24 rum i til opgaver. Derefter var det bare i gang. Jeg har samlet inspiration alle mulige steder, blandt andet Pinterest, facebookgrupperne ‘for os der underviser i indskolingen og på mellemtrinnet’ og opgaveskyen.dk.
Nogle er tilpasset til de emner vi har på klassen, og andre er fundet og anvendt, fordi de er sjove, kreative og anderledes.
Jeg vælger en ny elev hver dag, der får lov til at spinne hjulet fra IKEA med tallene fra 1-24. Antallet af tal på hjulet passer med antallet af opgaver i mappen ved siden af. Det tal hjulet lander på, bestemmer hvilken brain-break vi skal prøve kræfter med denne dag. Et stort hit – også i 6. klasse – alle vil gerne være ‘spinneren’!

Jeg deler mine bud på sjove brain-breaks til mellemtrinnet herunder, jeg håber I kan blive inspireret til at lave noget lignende.

HUSK at indberette til Copydan, hvis du anvender mine materialer 🙂


Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen