Dem skal du kende / Ugens professor

Hver uge har vi fremlæggelser på klassen i 6.a. Alle børnene vælger en kendt person, som de synes deres klassekammerater skal kende, og en/to elev(er) fremlægger hver uge for resten af klassen.

Børnene skal lave en præsentation i Google Slides, der skal tage ca. 5 minutter. Mine elever er virkelig kreative og drøndygtige (pral pral pral, men det er de altså 🙂 ) De sætter billeder ind og skriver i stikord på deres slideshow, nogle har endda også små klip eller sange med, hvor vi ser deres kendte person. Børnene har frit valgt mellem alle kendte personer, og som i kan se på billederne kommer vi vidt omkring!

.. Og hvorfor bruger vi så tid på det? Jeg har haft flere elever, der virkelig ikke har brudt sig om at fremlægge på klassen, og som har brugt alt for meget tid på at være kede af det og nervøse inden en fremlæggelse i fagene i skolen. Det er en af grundene til, at vi laver vi disse små fremlæggelser. Eleverne har meget frie tøjler i dette, da det er vigtigt for mig, at de skal fremlægge om nogen, der interesserer dem og som de er ‘trygge’ ved at skulle videreformidle til deres klassekammerater.

Derudover er det bare drønspændende at høre, hvad de forskellige elever interesserer sig for, og hvem de synes er ‘seje’.

I 4. klasse havde vi ugens professor, det var også et kæmpe hit, som minder meget om dette. Vi trængte bare til at prøve noget nyt! 🙂

Jeg deler mine arbejdssedler til eleverne. Dem får de med hjem ugen inden, det er deres tur til at fremlægge. I starten af skoleåret har jeg sendt oversigt hjem til forældrene, så børnene ved hvornår de skal på i løbet af august – december. Denne hænger også fremme i klassen.

Filerne kan hentes under ‘dansk på mellemtrinnet’ og ‘ugentlige oplæg’.

Indlæg oprettet 25

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen