Det store stavespil

Det var et spørgsmål om tid, for der også kom et spil med stavning 🙂
Jeg kører ikke med ugentlige diktater mm. i min klasse, men øver stavning på mange andre måder, eksempelvis med uddrag for bøger de læser. Jeg vil dog godt arbejde lidt mere med mine elever med stavning, og derfor har jeg lavet dette spil, hvor de skal hygge sig med staveord.

Alt der skal bruges er brikker til eleverne (vi bruger ofte bare centicubes), en terning til hver gruppe, og så skal der laves en ordliste til eleverne med staveord og disse ord skal også laves som ordkort, så man kan trække dem.

Eleverne trækker et ord i ordkort-bunken, som de skal have spilleren til højre for dem til at gætte.

Den første elev (elev 1) starter, slår med terningen og rykker sin brik. Hvis eleven lander på et spørgsmål, skal eleven med ordkortet (elev 2) svare og elev 1 skal se om han/hun kan gætte, hvilket ord det er. Når der skal gættes ligger den samlede ordliste fremme, så man ved, hvad der kan gættes på. Bliver ordet gættes skal det staves inden turen går videre til den næste. Bliver ordet ikke gættet, går turen videre til den næste elev og elev 1 får mulighed får næste gang at stille et nyt spørgsmål til samme ord.

Hvis en elev lander på et glimmerfelt skal elev 2 sige staveordet med det samme og elev 1 skal stave det. Makkeren må gerne hjælpe.

Giver det mening? Ellers spørger I endelig bare 🙂 Find spillet under ‘Dansk på mellemtrinnet’ og menuen ‘Grammatik, stavning og tegnsætning’.

Indlæg oprettet 25

En tanke om “Det store stavespil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen