Juleopgaver

Jeg har været travlt optaget det sidste stykke tid. Jeg fik en god ide til juleopgaver, søgte nettet rundt, og fandt ikke det, jeg ledte efter.. Så måtte jeg selv igang! 🙂

Jeg har lavet små fagtekster på mellem 1-4 sider om juleemner: Julekortet, misteltenen, Disneys juleshow, Lucia, adventskransen, Julemandens tøj og Rudolf med den røde tud. Til nogle af teksterne er der lavet QR-koder, der fører eleverne videre til små klip om emnet, en sang eller noget, de skal se. Til nogle tekster er der lavet opgaver efterfølgende, og nogle tekster skal bare nydes.

.. Og bliver man nu lige så vild med teksterne som mig, så har jeg lavet to spil, som skal bruges efterfølgende, men kun hvis eleverne har læst alle teksterne. Det er lavet i to varianter, man starter ud med det der hedder ‘JULESPIL’. Dette er et helt almindelig terningespil.

I skal bruge to terninger og dele eleverne i hold af 3-4 stykker. Den første elev slår med begge terninger, slås der en 2’er og en 3′ er, finder man feltet for dette på sedlen, og så skal man svare på spørgsmålet. Svarkortet ligger ved siden af, og holdet kan tjekke om svaret er rigtigt ved tvivl.

Mine elever plejer at få en post-it og sætter en streg hver gang, de har et rigtigt svar. De får 10 minutter til at spille i, eleven der har flest point til sidst vinder 🙂

Så har jeg lavet en sværere udgave, som man kan slutte af med. Den hedder ‘JULESPIL – Jeopardy’ Samme princip – Denne gang er det bare kun svaret på det spørgsmål, man så skal stille. Eleverne kan med fordel have teksterne til at være på bordet, så man kan søge hjælp, og på bagsiden står svarene, hvis det er helt umuligt 🙂

Her kunne alle også skulle skiftes til at kaste med terningerne, men aftale at alle skal finde svaret, og den der er hurtigst får pointet. Har man ordblinde elever eller svage læsere kan de sidde med svarkortet (evt. på pdf, så de kan lytte) og tjekke elevernes svar.

I finder det hele under ‘dansk på mellemtrinnet’ og ‘JUL’.

Mulighederne er mange – Jeg håber I (også) kan bruge det 🙂

Indlæg oprettet 25

2 tanker om “Juleopgaver

 1. Kære Cathrine
  Jeg har med stor interesse fuldt dine ideer, jeg har ligesom dig, primært været i indskolingen, men er nu fuldt med min klasse til mellemtrinet, de går i 5. Klasse nu. Jeg vil meget gerne bruge dine juleopgaver, men kan kun finde to fag tekster, den om Disney og julekort. Jeg kan se på instergram, at Disney teksten er forskellig fra Facebook og skolelærerlife.dk. Hvor kan jeg download alle fagtekster? Tusinde for stor inspiration.
  Mvh
  Charlotte Arndt

  1. Dejligt at høre! 🙂
   Jeg har lavet nyt layout på opgaverne, siden jeg lagde den ene op med Disneys Juleshow, jeg var ikke helt tilfreds.
   Du finder alle opgaverne, hvis du følger teksten på indlægget.
   Du skal ind under ‘dansk på mellemtrinnet’ i menuen og ‘jul’ så kommer det hele frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen