Blyantjagten

Jeg har netop lagt denne lille brain-break ud til download. Vi laver den i min 6. klasse løbende, for at få trænet ordklasserne. I øvelsen er der navneord, udsagnsord, tillægsord, egennavne og stedord med i.

Klassen bliver delt ind i fem små hold, som skal på jagt efter deres ordklasse. Gruppe 1 skal eksempelvis på jagt efter alle blyanterne med navneord. Der er 14 ord i hver kategori. Dem der er først færdige vinder.

Det er en af de øvelser, hvor jeg ville ønske, at jeg kunne vise jer videoer, at mine egne elever. Vi havde nemlig en fest den første gang, vi prøvede denne øvelse. Nu må i tage mig på ordet i stedet – dette er en lille nem øvelse, der er nem at hive op af hatten, og hvor eleverne får pulsen op, samtidig med at de træner grammatik uden at opdage det – win win 🙂

Indlæg oprettet 25

2 tanker om “Blyantjagten

 1. Hej
  Tak, for alt det du lægger ud. Er der et sted jeg kan downloade dine forløb? fx. den med ordklasser og blyanter?
  På forhånd tak;-)
  Camilla

  1. Hej Camilla
   Det kan du tro! De ligger til download allerede, hvis du kigger under Brain-breaks oppe i menuen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen