Bogklub

En gang om året har vi i min klasse BOGKLUB. Her har jeg lånt massevis af gode romaner på CFU og lavet en lille liste klar med gode romaner på EreolenGo, og så skal eleverne ellers i gang med at læse. Vi laver det på tværs af hele 6. årgang og alle er med. Forløbet har fokus på læseglæde og at have en god oplevelse og tid til fordybelse i en god bog.

Eleverne vælger selv, hvilken bog de skal i gang med, der skal dog minimum være 3, der læser samme bog. Er der tre elever, der kan blive enige om en anden roman, end dem jeg har valgt ud, er det også helt okay.

Eleverne starter deres læsning, og jeg fortæller dem datoen, hvor bogen skal være færdiglæst. Derefter skal eleverne mødes til BOGKLUB og tale med hinanden om bogen. Det er utrolig vigtigt for os lærere, at opgaverne ikke dræber læseglæden, og der skal derfor ikke arbejdes og noteres en masse inden, imens eller efter.

I år har vi lavet forskellige opgaver fra uge til uge som eleverne skal igennem. Jeg deler dem under ‘Dansk på mellemtrinnet’, ‘Læsning’ og ‘Bogklub’.

Det første arbejdsark er dette:


Her skal eleverne vælge tre steder i bogen, de gerne vil tale med deres gruppe om. Eleverne skal skrive sidetallet og skrive noter til, hvorfor dette tekststykke er valgt. Eleven skal læse stykket op og have en samtale med bogklubben om det valgte. Det kan evt. være noget uhyggeligt, noget sjovt, en god beskrivelse af en person mm. i bogen. Til sidst skal eleverne notere det bedste sted i bogen, læse stykket op for bogklubben og fortælle hvorfor stykket er valgt.

En ny opgave i år er Litteraturkort. Her er der lavet 48 kort med spørgmål til bogen. Der bliver spurgt ind til genre, personer, anmeldelse af bogen, tænk selv spørgsmål mm. Kortene kan bruge til alle bøger, og mine elever bliver instrueret i at svare i hele sætninger altid. Eleverne skiftes til at trække et kort i kassen og skal selv besvare dette.

Jeg har i år været hamstret valentinskasser i Søstrene Grene og har puttet spørgsmålene i hjertekassen. Nogle gange skal der ikke så meget til, før det hele blive lidt sjovere 🙂

Jeg har også tilføjet litteraturkort til ‘FØR DU LÆSER’. De skal altså bruges, når eleverne har valgt deres bog, inden de begynder at læse.

Find det hele til fri download her:
http://xn--skolelrerlife-8fb.dk/?page_id=915

Indlæg oprettet 25

3 tanker om “Bogklub

  1. Ser spændende ud.
    Har du en liste over valgte bøger, som du vil dele?
    Har du til andre årgange på mellemtrinnet medtages de gerne.
    Vh Lene

  2. Hej. Tusind tak for super fede materialer. Jeg bruger flittigt af dem.
    Jeg er nu kommet i knibe ift det med e-reolen Go. Mine elever får at vide, at en bog ikke er tilgængelig, selvom andre i klassen netop har lånt den derinde. Er der et max antal, der kan låne bøgerne? For hvordan kan du så vide, at de kan lpne de bøger til bogklubben, som du foreslår???? Tænker nemlig selv at indføre bogklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen