Sætningsløb

Jeg faldt over noget smart den anden dag hos www.dansktip.dk – De havde nemlig lavet et materiale til mellemtrinnet, der hedder ‘sætninger med krav’. I kan se det herunder:

Hos dansktip.dk findes det i tre udgaver, to almindelige og en juleudgave.

Jeg kunne godt tænke mig at lave det samme til min brain-break kasse i klassen, så jeg skulle have flettet lidt bevægelse ind i det.

Jeg har derfor forsøgt at lave en anden udgave. I mit er der 12 spørgsmålkort og et svarark.

Jeg har delt mine elever ind i par og lamineret de 12 kort og fordelt dem på gangen. Aktiviteten fungerer lidt som en hentediktat. Eleverne har deres svarark inde i klassen og skal parvis ud og læse kravene til de forskellige sætninger ude på gangen. Så skal de huske dem og ind i klassen igen og notere på svararket. Glemmer man kravene på vejen, må man afsted igen.

Mine elever er så store nu, at jeg ikke hjælper, hvis de ikke ved, hvad et stedord er, eller et opremsningskomma mm. Så må man have gang i Google.

I henter aktiviteten under Brain-Breaks 🙂

Indlæg oprettet 25

4 tanker om “Sætningsløb

  1. Hej Cathrine!
    Jeg har været inde på din hjemmeside og set dine flotte og indbydende materialer 🙂 MEN jeg kan simpelthen ikke finde sætningsløbet. Når jeg går ind i Brain-breaks som der står man skal, kommer det ikke frem. Hvad gør jeg forkert?
    De bedste hilsner
    Berit Find, Carl Nielsen skolen

  2. Hvor fedt, Cathrine.

    Tusind tak for din energi og dit engagement – skal selv, som du, tilbage til den fysiske skoleverden og min 6. klasse på mandag, og det er bare SÅ fedt at kunne finde en masse fantastiske ting til brug for udendørsundervisning. Og denne øvelse er super fed. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen