Vild med komma

Om fredagen når vi har GRAMMA-fredag har vi lige nu et særligt fokus på kommaer. Jeg ville blive så glad, hvis jeg kan sende eleverne afsted til udskolingen med et godt kendskab til dette. Så kan de meget bedre koncentrere sig om indholdet i deres afleveringen, når det tekniske er let for dem.
I morgen skal vi igang igen, og jeg ville så gerne have et sjovt spil med, så det ikke bliver rent ‘regel-skrive-rette’. Derfor har jeg over lidt tid arbejdet på dette lille spil, som hedder ‘Vild med komma’. Jeg får taget nogle bedre billeder af spillet i morgen, men jeg vil gerne dele det med jer allerede nu. Spillet bliver gemt både under brain-breaks, og under ‘dansk på mellemtrinnet’, ‘ordklasser og grammatik’ og ‘komma’. Når vi ikke har kommatræning om fredagen, vil jeg nemlig selv stadig hive det frem i en brain-break og så lave noget bevægelse samtidig.
Når du downloader spillet, så husk at få både del 1 og del 2 med. Del 1 er forsiden og del 2 er bagsiden.

Eleverne starter med det første kort og skal være synligt for hele gruppen. Man skal læse sætningen, se om man kan gætte hvilken regel, man skal bruge og så fortælle, hvor kommaet skal være – Hvis der altså skal være et komma. Jeg har nemlig lavet enkelte snydesætninger også, hvor der ikke skal være noget 🙂 Når eleverne har tegnet med en whiteboard tusch, (Dette kan man også undlade, og eleverne så blot nævner, hvor de mener kommaet skal være) vender de kortet om, og her står svaret – Både med hvilken regel der skal anvendes, men også hvor kommaet er sat i sætningen.


Vi har eleverne delt ind i grupper, men har man nu svage elever, kan man vælge dem til at være ‘dommeren’ der sidder med svarkortet og skal give de andre elever det rigtige svar hver gang. På denne måde kan alle være med, selvom man ikke er klar til selv at sætte kommaer.

Snart kommer spillet også i en lettere udgave, det er den den hedder LET i overskriften. På forsiden står der, hvilken regel, man skal bruge, for at kunne løse opgaven, og så kun svaret på bagsiden.

Reglerne er selvfølgelig lavet ud fra mine egne kommakort, som eleverne har i en lille nøglering. Disse kan også hentes her på siden!
GOD FORNØJELSE 🙂

Indlæg oprettet 25

6 tanker om “Vild med komma

 1. Hejsa,
  Jeg kan ikke se hvor jeg kan downloade “Vild med komma”-spillet. Kan du hjælpe mig?
  Hilsen Lisbeth

  1. Det står ellers i mit indlæg 🙂
   Ind under ‘dansk på mellemtrinnet’, ‘grammatik og ordklasser’ og ‘komma’, så kommer du lige til det.

 2. Hej 🙂

  Når jeg går ind under komma, kan jeg kun se kommareglerne…Spillet ser ikke ud til at være der?

  De bedste hilsner fra Rikke

 3. It’s in point of fact a great and useful piece of information. I
  am satisfied that you shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen