ORD-krig

Vi har prøvet ORD-krig i dag i 6. klasse, og selvom jeg har svedt lidt over at laminere og klippe (hvad der føles som) en milliard bogstaver ud, har det i dag været det hele værd 🙂 Sikke en lektion vi har haft med engagerede elever, der har samarbejdet og hygget fra start til slut.

Eleverne blev inddelt i hold af ca. 3 styk, hvor den ene blev udnævnt til ‘løber’. Eleverne startede ud med 8 bogstaver og så var det løberens ansvar at sørge for at hente nye bogstaver, som de andre blev brugt, så gruppen altid havde 8 bogstaver til rådighed.

Inden de gik i gang fortalte jeg dem at jo længere ord man fik skrevet, jo flere point fik man, og at man sagtens kunne bygge videre på et ord, man allerede have lavet, eksempelvis ‘brand’ til ‘brandvarm’.

Kortene blev spredt ud over hele gulvet i vores spisesal, og eleverne fordelt, så der var god plads, hyggelig musik ud af højtalerne og så var de ellers i krig!
En rigtig god aktivitet som også sagtens kan bruges med fokus på social træning.

Ordkortene kan downloades under ‘Dansk på mellemtrinnet’ og ‘Stavning’.

Indlæg oprettet 25

7 tanker om “ORD-krig

  1. Anne Sophie – når jeg spiller det med mine elever får de bare ét point pr. anvendt bogstav (og hvis det er brugt i to ord, så tæller det jo med to gange). Hvis ordene er på mindst 6 bogstaver får de dobbelt-op på point 🙂

   Cathrine – det ser lækkert ud med farvede bogstavkort 🙂

 1. Kære dig
  Jeg har nu ledt og ledt efter det der ord krig som skulle kunne dawnloads under dans mellemtrin, stavning men der fremkommer ikke noget til downloade.
  Vh. Pia

 2. Jeg har kigget hjemmesiden igennem efter ordene til download, men uden held? Hvor finder jeg dem helt præcis! btw. Så god indlæringsaktivitet.

  1. Er det bogstaverne du er på jagt efter?
   De ligger under ‘dansk på mellemtrinnet’ og i ‘grammatik, tegnsætning og ordklasser’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen